Babysim

Babysim:

Ålder: 3 månader till 2 år

Med lek, sång och glädje ger du ditt barn vattenvana utan prestationskrav och stimulerar barnets motoriska utveckling. En mysig stund i bassängen med ert barn som stärker kontakten mellan er. Det ger även barnet ett naturligt förhållande till vatten.

I babysim simmar en eller två vuxna tillsammans med sitt barn

Du kan börja i babysim när barnet är mellan 3 månader till dess barnet är 2 år

Vattentempertaturen är minst 32 grader och inga förkunskaper krävs

Minisim:

Ålder: 2,5-4 år

Tillsammans med sina föräldrar fortsätter vi göra olika övningar som hoppa, flyta, doppa, glida, bubbla, sjunga och leka. Alla moment är individuella och varje barn lär sig utifrån sina egna förutsättningar. Målet är att ha roligt och få barnet att trivas i vattnet och därmed göra det enkelt för barnet att ta nästa steg och lära sig simma.

Denna kursen går man med fördel flera gånger

Kursen är 30 minuter lång

Minisim
Simskola

Simskola:

Ålder: 4år och uppåt

Målet med simskolan är att eleven ska bli simkunnig enligt SLSs utbildningsstege. Där det första steget är att lära barnen hitta balansen i vattnet. Övningar som flyta övas mycket på senare i simningen kommer de olika simsätten som för oss är bröstsim och ryggsim. Att kunna simma ger barn en trygghet och frihet. I simskolan har vi fyra nivåer som följande är:

Nivå 1

Denna nivå kan startas från det år barnet fyller 4 år och målet i denna grupp är att bygga upp en större vattenvana. Detta tränas genom att hoppa, doppa, flyta, glida. Även grunderna i bröstsim kommer i denna grupp. Nivå 1 kan upprepas vid flera gånger.

Nivå 2

I denna nivå kommer bröstsimmet tränas mycket på där barnet lär sig bröstsimmets grunder. Även simning på rygg förekommer. Målet är att kunna simma 10 meter bröstsim

Nivå 3

Även i denna grupp kommer huvudfokuset ligga på att simma bröstsim och målet att kunna simma 25 meter bröstsim och 10 meter på rygg

Nivå 4

Här kommer vi träna mycket på att simma längre sträckor i 25 meters bassängen. Där slutmålet ligger på att simma 200 meter varav 50 meter på rygg

Om oss:

Hej! Jag heter Jette jag är en dansk 60-talist som kom till Sverige i slutet av 90-talet.

Sedan jag var 3 år har jag älskat att vara i vatten. Jag tävlingssimmade tills jag var i 15års åldern just nu är det dock endast motionssim för min del.

När man som jag älskar vattnets egenskaper så var det en självklarhet att utbilda mig till babysiminstruktör genom "Linneas babysim" och till simlärare genom "Svenska Livräddningssällskapet"(SLS)

2010 fick vi på Aqua Delfin priset som bästa verksamhet av babysimsförbundet där även jag personligen fick priset bästa instruktör, vilket jag är väldigt stolt över.

Instruktör

Aqua Delfin

Undervisningen sker här:

Friluftsvägen 10, 263 54 Lerberget

Faktureringsadress:

Bernstensgatan 24, 263 58 Strandbaden

Viktiga Länkar

Integritets policy
Boknings villkor
Kontakt uppgifter
Anmälan
Kursschema
Läs mer
Startsida

Kontakt

Aqua Delfin
aquadelfin@gmail.com
072- 336 85 00